Waarom vragen wij een vergoeding?

1. Vergoeding van de kosten

Deze website is speciaal vervaardigd voor slachtoffers van iedereen die om de een of andere reden niet meer kunnen of mogen communiceren met hun kinderen. Veiligheid staat hierbij dan hoog in ons vaandel. Wij doen geen zaken met banner-adverteerders of met zoekmachines, zoals Facebook dat wel van plan is te doen. Evenmin doen wij zaken met andere bedrijven die belang zouden hebben bij gebruikersprofielen of bepaalde doelgroepen.

Statistieken etc. worden ook niet gedeeld met Google - wij gebruiken onze eigen statistiekenprogramma.

Er worden geen open source-programma's gebruikt ten behoeve van het functioneren van Toejoe: alles is in Nederland vervaardigd.

Dat alles maakt Toejoe tot een relalatief dure website. Nogmaals: dit doen wij om veiligheid te bieden voor onze gebruikers en bezoekers.

Daarnaast wordt deze website doorlopend gemonitord op hacks of pogingen van (buitenlandse) lieden die malware proberen te installeren.

2. Borging van de identiteit

Een ander argument is dat wij veiligheid van kinderen willen borgen. Hierdoor moeten degenen die zich registreren (volwassenen) een betaling doen via iDeal. Hierdoor weten wij met wie wij te maken hebben. Immers: wij willen niet, en u ook niet, dat bepaalde lieden zich voordoen als bijvoorbeeld een familielid, terwijl zij dat helemaal niet zijn.

Alle registreerders zijn dus bij een Nederlandse bank bekend. Dat maakt het identificeren van gebruikers makkelijker, ook indien wij een melding zouden doen bij Justitie.

3. Ontmoedigen van kwalijke bedoelingen

Met name buitenlandse bezoekers, die deze website kwaad willen doen (spammers, etc), zullen ontmoedigd worden een betaling te willen doen en dus zich bekend maken via hun bank, mochten zij over een Nederlandse rekening beschikken.

Daarnaast horen we ongetwijfeld allemaal wel eens over praktijken van lieden die minder zuivere bedoelingen hebben met kinderen. Wij hopen daarmee een deel, en uiteraard het liefst een groot deel, van deze personen op deze wijze te ontmoedigen.