Over deze website

Waarom deze site er is en hoe het werkt:

Stel je bent een ouder en je mag je kind niet spreken. Dan is hier de mogelijkheid om anoniem toch een bericht aan je kind te sturen.

Of stel je bent een kind en je ouders mogen of kunnen je niet spreken. Dan kun je hier kijken of er een bericht van je ouders bij staat.

"Maar dat kan toch ook via Facebook of Twitter?"

De reguliere sociale media kunnen bezwaren opleveren: het is niet echt anoniem, of je moet een anonieme account nemen. Dat geeft gedoe, want meestal moet je toch weer vrienden maken via dat account. De vraag is bovendien of het écht anoniem is. En stel je je kinderen dan niet per ongeluk bloot aan andere anonieme gasten?

"Ik kan toch een brief sturen?"

Dat kan. En wellicht is dat wel het beste. De vraag is of een brief ooit aankomt. Als alternatief werkt dit hetzelfde als een brief.

Soms kan een brief verscheurd worden. Het is de bedoeling dat deze site jarenlang in de lucht blijft. Het bericht kan dan ook jaren lang blijven staan. Indien je kind tot inkeer komt, kan hij of zij het bericht altijd lezen.

"Is dit alles?"

Nee. We hebben vandaag (we schrijven oudejaarsdag 2012) de site nét online gezet. De mogelijkheden zijn nog beperkt. Wat we binnen enkele weken willen toevoegen, zijn:

  • mogelijkheid je kind een mail te sturen, maar daarin een code. Met deze code kan het kind het bericht op de site inzien;
  • mogelijkheid op naam te zoeken op de site, zonder dat er naam-gegevens worden getoond. Het kind kan het bericht herkennen, indien de ouder het bericht voorziet van zaken dat alleen het kind kan weten.
  • er komt een soort time-line zoals Facebook of Twitter dat laat zien. Maar we worden vast niet zo goed als 'hun'. Nu al kun je meerdere berichten plaatsen dat later in een tijdlijn wordt geplaatst.
  • de mogelijkheid om afbeeldingen te plaatsen. Al willen we hierin zeer terughoudend zijn.